خرید زندگی
مدیركل معماری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران:

اجازه ساخت ساختمان های بلندمرتبه ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در تهران داده نمی گردد

اجازه ساخت ساختمان های بلندمرتبه ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در تهران داده نمی گردد

به گزارش خرید زندگی مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه پروانه های ساختمانی در قالب مقررات صادر می شود، اظهار داشت: دیگر اجازه ساخت بلندمرتبه های ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در تهران داده نخواهد شد.



به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا مهدی صالحی درباره اظهارات شهردار تهران در زمان تحویل بودجه ۱۴۰۰ در خصوص نگاه انسان محور و توجه به مسائل اجتماعی در شهرسازی اظهار داشت: در شهرسازی میتوان نگاه مگاپروژه ای داشت یعنی امکان دارد نگاه تکنوکراتی وجود داشته و همچنان پیشرفت های فیزیکی و پروژه های بزرگ مقیاس و کلانشهری ملاک اصلی کار باشد در این شرایط به منابع مالی بیشتری نیاز است چونکه منابع خود شهرداری برای ساخت این مگاپروژه ها محدود است.

وی در ادامه ضمن اشاره به این که عمده ترین منابع مالی در شهر عواید ناشی از صدور مجوزهای ساختمانی است، اظهارکرد: منابع را باید از دل پروژه های ساختمانی و ساخت و ساز شهری به دست آورد. طبیعتا وقتی هزینه شهر بالا می رود باید منابع مورد نیاز خویش را تأمین کند.

مدیرکل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی اضافه کرد: در ابتدای دهه ۹۰ معتقد بودند که باید فعالیتهای عمرانی را افزایش دهیم. با این دیدگاه بود که حجم صدور پروانه ها و ساخت و ساز آنقدر افزایش یافت که گفته شد که تهران به کارگاه ساختمانی تبدیل گشته است.

دیدگاهی نو در مدیریت شهری دوره جدید

مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه اظهار داشت: در گذشته کارگاه های عمرانی و ساختمانی منبع مالی پروژه های شهری بودند و به همین مناسبت با نهادها و دستگاههای اجرایی دولتی و عمومی مراودات سنگینی برقرار شده بود تا این پروژه ها پیش بروند اما مدیریت شهری جدید این نگاه را به چالش کشید.

صالحی در تشریح تغییر نگاه مدیریت شهری جدید اظهارکرد: مدیریت شهری جدید اعتقاد دارد پروژه ای که هزینه آن بر دوش شهر سنگینی می کند را اجرا نخواهد کرد. از طرفی اجرای پروژه های محلی را مد نظر قرار داد. ضمن آن که پروانه های ساختمانی هم در قالب مقررات صادر می شود و از ظرفیت کمیسیون ماده ۵ برای صدور تراکم بالا هم استفاده نشد. بنابراین اجازه ساخت بلندمرتبه های ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در این دوره صادر نمی گردد. در حالیکه کارگاه ها منابع درآمدی برای پروژه های شهری بودند.

اجرای پروژه های کوچک مقیاس محلی

وی اضافه کرد: پروژه های کوچک مقیاس محلی که برای مردم ملموس باشد، در دستور کار قرار گرفت و پروژه ها به سمت پروژه های بهسازی پیاده روها، مسیرهای دوچرخه سواری، بهسازی فضاهای شهری، میدانگاه های پیاده و پروژه های کوچک مقیاس رفت تا زندگی محلی بهتری را برای مردم رقم بزند. این نگاهی است که در پایتخت اجرا می شود و تلاش شهردار تهران برای نهادینه کردن این رویکرد و به دنبال آن است که پروژه های کوچک مقیاس به مطالبه مردمی تبدیل گردد و مردم پیشران این دیدگاه باشند.

مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ضمن اشاره به این که پروژه های کوچک مقیاس در بودجه شهر تهران هم پیشبینی شد، اظهار نمود: به جز مترو هیچ پروژه کلانی در تهران وجود ندارد. دنیا هم به سمت پروژه های کوچک مقیاس محلی حرکت کرده و تجربیات خوبی در این مورد به دست آورده است و پروژه های بزرگراهی کلان کمتر اجرا می شود.

انتقال تجربیات جهانی از راه فضای مجازی

به گزارش سایت شهر صالحی در پاسخ به این سؤال که آیا سفر مدیران سابق شهری در دستیابی به تجربه جهانی تأثیر داشته یا خیر؟ اظهار داشت: نمی توانم درباره تأثیر سفرهای مدیران شهری سابق در نگرش های آن زمان صحبت کنم اما حقیقت این است که هم اکنون انتقال تجربه الزاما با سفر مستقیم همراه نیست. کرونا با سمینارها و گفت وگوهای آنلاین، لایوهای اینستاگرام و... فضایی ایجاد کرد که با پیدا کردن اتاق های گفتگو آخرین تجربه شهرسازی هر کشور و شهری به سادگی قابل دستیابی است. مدیریت شهری هم با حضور در فضای مجازی و گفت وگوهای بین المللی تجربیات خویش را منتقل کرده و از طرفی تجربیات خوبی را دریافت کرده است. کرونا باوجود تمام سختی هایش، تجربیاتی هم به بشر اضافه کرد و ارتباطات در فضای مجازی، انتقال تجربیات و آموزش بود.





منبع:

1400/02/08
22:33:47
5.0 / 5
937
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , بهسازی , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
خرید زندگی