خرید زندگی

مردم اسماعیل آباد قم در برزخ ماندن و رفتن

مردم اسماعیل آباد قم در برزخ ماندن و رفتن

به گزارش خرید زندگی قم مدیر دفتر تسهیل گری شهر قائم اظهار داشت: مردم اسماعیل آباد قم در انتظار تعیین تکلیف یا ارائه خدمات شهری هستند.


ابوالفضل معرفی در گفتگو با ایسنا بیان کرد: در سکونتگاه اسماعیل آباد ۱۷۹ خانوار و یا به عبارت دیگر ۹۰۲ نفر ساکن هستند. برمبنای آمار و اطلاعات به دست آماده توسط دفتر تسهیلگری این سکونتگاه قدمتی ۴۰ ساله دارد و نخستین نشانه های شکل گیری سکونت دائمی در آن به سالهای اول انقلاب اسلامی باز می گردد که در زمین های کشاورزی در سایه فقدان نظارت کافی، ساخت و سازهایی شکل گرفته و با آمدن امکانات حداقلی مانند آب و برق تبدیل به سکونتگاهی برای مهاجرین شده است.
وی ادامه داد: افراد ساکن در این محله برخی مالک زمین هستند؛ یعنی دست نوشته ای در خصوص خرید ملک مورد نظر دارند اما برخی دیگر زمین ها را تصرف کرده اند. با وجود سکونت جمعیت قابل توجهی از مردم، هنوز گازرسانی به این سکونتگاه انجام نشده و سوخت مردم با توزیع بشکه های نفت در فصل زمستان تامین می شود؛ همین طور این منطقه آسفالت نیز نداشته و به سبب عدم استواری بناهای موجود، آسفالت کردن و ارائه زیرساخت لازم در آن، خطراتی را به همراه دارد.
معرفی با اشاره به اینکه این منطقه تا پیش از سال ۸۶ زیر نظر شهرداری نبوده و خدمات شهری دریافت نکرده است اظهار داشت: یکی از نهادهای نقش آفرین در حل مسئله اسماعیل آباد، شهرداری است که بنا به آخرین طرح تفصیلی مصوب کلانشهرقم، کاربری محدوده این سکونتگاه و زمین های بایر اطراف آن، فضای سبز بوده و اگر مقرر است شهرداری پا در میدان بگذارد این منطقه باید تخلیه شود که در این صورت راه و شهرسازی موظف است زمین مورد نیاز برای جابه جایی این افراد را تهیه نماید.
وی اظهار نمود: دفتر تسهیلگری اهتمام کرده برای هر سازمان دخیل در مسئله اسماعیل آباد رسالتی بنویسد تا هرچه سریع تر این مسئله حل شود برای اینکه ساکنین اسماعیل آباد منتظر تعیین تکلیف مشخصی از جانب استان و در غیر این صورت ارائه خدمات شهری هستند. متأسفانه این مسئله سالیان مدیدی است که مطرح شده اما به دلیلهای مختلفی مانند مضیقه بودجه یا مسائل دیگر نتیجه قابل قبولی نداشته است.
معرفی ضمن اشاره به این که بهتر است هر چه زودتر برای ساکنان اسماعیل آباد تصمیمی قطعی گرفته شود اشاره کرد: ساکنان این محله بالاخره باید با واقعیت روبرو شوند تا آمادگی انجام تصمیم نهایی که احیانا جابه جایی از محله می باشد در آنها ایجاد شود. این مسئله یک مسئله استانی است اما تصمیم گیری برای آن هر سال به سال دیگر عقب می افتد.
مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهرقائم به جهت جلوگیری از تشکیل اسماعیل آبادی دیگر بعد از جابه جایی ابراز کرد: بهتر است ساکنان این محله بطور پراکنده در شهر ساکن شوند و برای شروع می توان از محله همجوار آن، یعنی محله شهرقائم آغاز نمود.
معرفی یکی از کارهایی را که در بهبود این امر موثر است توانمندسازی محله از نظر فرهنگی و اجتماعی دانست و توضیح داد: دفاتر تسهیلگری با هدف توانمندسازی محلی راه اندازی شده اند و تحقق این امر در حل مشکلات اسماعیل آباد نیز مؤثر است؛ برای اینکه در این صورت ذهن مردم هدف قرار می گیرد و بحث تکدی گری و عدم استقلال و وابستگی به خیریه ها کنار رفته و چه بسا امر تخلیه نیز با کمک خودشان صورت گیرد.



منبع:

1399/09/21
13:01:49
5.0 / 5
1146
تگهای خبر: اجتماعی , خدمات , خیریه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
خرید زندگی