خرید زندگی

حمایت شهردار تهران از طرح كاپ و تاكید بر اجرایی كردن آن توسط شهرداران مناطق

حمایت شهردار تهران از طرح كاپ و تاكید بر اجرایی كردن آن توسط شهرداران مناطق

به گزارش خرید زندگی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند از تاكید شهردار تهران درباب طرح كاپ(كاهش پسماند) آگاهی داد و اظهار داشت: كاهش پسماند (كاپ) بعنوان اولین گزینه ی سیستم های مدیریت مواد زائد جامد شهری مطرح بوده كه فناوری های مربوط به جداسازی و تفكیك در آن از جایگاه ویژه ای برخوردارست.


به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، صدرالدین علی پور كه در جلسه شورای شهردارن حضور داشته، اظهار نمود: در حاشیه این جلسه، شهردار تهران ضمن ابراز خشنودی از تلاش های نوین و موثر سازمان مدیریت پسماند، اصرار كرد كه طرح كاپ (كاهش پسماند) نقطه عطف عملكرد این سازمان در شهر تهران بوده و دارای برنامه اجرایی و لگوی مشخص است كه باید از طرف شهرداران مناطق 22 گانه بطور جدی مورد پیگیری و حمایت قرار گیرد تا در این خصوص به نتایج مطلوب و مثبتی دست پیدا نماییم.
علی پور در ادامه اظهار نمود: سلسله مراتب مدیریت مواد زائد ابزاری است كه مدیران شهری از آن به منظور اولویت بندی گزینه های مدیریت با عنایت به منافع زیست محیطی و در امتداد بازگشت هر چه بیشتر آن به چرخه تولید استفاده می نمایند.
وی با تاكید بر آثار سوء پسماندهای جامد و روند افزایشی آن به خصوص در كشورهای توسعه یافته، اشاره كرد: یكی از منابع مهم تولید گازهای گلخانه ای، پسماند جامد است كه با ساماندهی آن علاوه بر ایجاد اشتغال زایی در شهرها، خیلی از هزینه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را می كاهد.
وی ادامه داد: تولید پسماند تركیبی از عوامل مختلف شامل فرهنگ مصرفی، افزایش جمعیت جهان، رشد شهرها و جمعیت شهری و سطح درآمد مردم بوده كه همین سوژه سبب می شود نحوه ساماندهی پسماند و موفقیت كشورها در مدیریت آن بسیار متفاوت باشد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند اشاره كرد: اجتناب از تولیدپسماند، كاهش، استفاده مجدد، بازیافت و استحصال انرژی گزینه های مناسب بوده كه بیشترین ارجحیت را دارد در صورتیكه دفن در مراكز زباله استراتژی های كنترلی بوده و كمترین ارجحیت را دارند.
علی پور با اشاره به اینكه این طرح از اولویت های سازمان است و شهردار تهران نیز با جدیت تاكید بر اجرایی شدن آن دارد، عنوان كرد: كاهش مواد زاید در مبدأ، آثار اقتصادی بسیاری در سیستم های جمع آوری و دفع موادزاید جامد دارد كه اصلاح الگوی مصرف و خرید سنجیده و به مقدار لازم در كنار استفاده مفید و حداكثری از كالا همچون راهكارهای كاهش پسماند است.
صدرالدین علی پور، مدیر عامل سازمان با اشاره به اینكه نزدیك به دو دهه است كه اجرای طرح تفكیك پسماندها از مبداء در اولویت های كاری سازمان قرار دارد، بیان كرد: در این زمینه فعالیت، برنامه ها و پروژه های مختلفی را در سطح مناطق 22 گانه انجام داده ایم كه استقرار بیشتر از 450 غرفه بازیافت در مناطق مختلف شهر، فعالیت 30 ایستگاه تفكیك در مناطق 22 گانه، ارائه مخازن مخصوص پسماند خشك 120 و 240 لیتری مكانیزه در (شهرك های محصور) جهت جمع آوری پسماندهای خشك در محلات توسط وانت های ملودی دار و... همچون اقدامات این مجموعه است.
وی ادامه داد: تفكیك پسماندها و كم حجم سازی آنها در مبداء بعنوان یكی از مهم ترین مراحل مدیریت پسماندها در شهر تهران مطرح است كه مزایای فراوانی به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی به همراه دارد.
علی پور با اشاره به عنصر بازیافت و پردازش مواد بعنوان اولویت بعدی در سلسله مراتب مدیریت مواد زائد جامد شهری اظهار نمود: ذخیره و نگهداری در محل و نظافت شهری درحفظ بهداشت و محیط زیست از اهمیت زیادی برخوردارست. بدین سبب فناوری های مربوط به نگهداری، اداره و ذخیره در محل از اقدامات مدیریت پسماند به منظور حفظ بهداشت و محیط زیست یكی از اجزای مورد نظر این سازمان است.
طبق گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند، علی پور با تاكید بر كاهش پسماند(كاپ) و اهمیت رعایت آن اشاره كرد: عدم كاربرد بسته بندی های غیرضروری، استفاده از ظروف بادوام و چند بار مصرف بجای ظروف یك بار مصرف و... همچون موارد اصلاح الگوی مصرف و كاهش پسماند (كاپ) در جامعه است كه می تواند در میان خانواده ها به یك باور تبدیل گردد.




منبع:

1398/09/02
17:45:06
5.0 / 5
4136
تگهای خبر: اجتماعی , بهداشت , تولید , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
خرید زندگی