خرید زندگی
گپی كوتاه با محمد مسلمی درباره فرهنگ رانندگی در ایران:

مدعی تمدن چندهزارساله ایم اما این وضعیت رانندگی مان است!

مدعی تمدن چندهزارساله ایم اما این وضعیت رانندگی مان است!

به گزارش خرید زندگی مجری برنامه های كودك اظهار داشت: كلا از سرعت خیلی خوشم نمی آید و همیشه آرام و با احتیاط رانندگی می كنم.



به گزارش خرید زندگی به نقل از مهر، وقتی حرف از برنامه های ماندگار كودك می شود، كمتر كسی است كه یاد عمو فیتیله ای ها و برنامه نوستالژیك شان نیفتد. یكی از پرمخاطب ترین برنامه كودك های تلویزیونی در دو دهه اخیر «فیتیله جمعه تعطیله» بوده است. یكی از این عمو فتیله های معروف، محمد مسلمی است. محمد مسلمی در سال ۱۳۴۸ در انزلی متولد شده، اما اصالتش به استان اردبیل بر می گردد و آذری زبان است. او دانش آموخته رشته كارگردانی و بازیگری از مجتمع آموزشی سینماست و از سال ۱۳۶۴ در تلویزیون به صورت حرفه ای فعالیت می كند. مسلمی اعتقاد دارد نباید خودمان را به فرهنگ سازی درباره ترافیك محدود كنیم؛ چونكه داشتن فرهنگ مثبت موضوعی نیست كه بتوان آنرا تفكیك كرد و اگر جامعه ای فرهنگ مثبت را یاد بگیرد، در همه زمینه ها آنرا رعایت می كند.
صحبت های این بازیگر قدیمی تلویزیون، درباره فرهنگ ترافیك و رانندگی را می توانید در ادامه بخوانید.
چندسال است كه گواهینامه گرفته اید؟ رانندگی تان محتاط است یا باسرعت؟
دقیق به خاطر ندارم اما فكر می كنم نزدیك ۲۰ سالگی بود كه گواهینامه گرفتم و در مورد رانندگی باید بگویم كه كلا از سرعت خیلی خوشم نمی آید و همیشه آرام و با احتیاط رانندگی می كنم.
آیا تا امروز خلاف هم داشته اید؟ بیشتر تخلف های رانندگی تان چه چیزی بوده؟
همه ما امكان دارد خلاف داشته باشیم حالا یا عمدا یا سهوا؛ اما اینكه بگویم همیشه در حال خلاف كردن هستم نه اینطور نیست شاید در همه این سال ها كم تر از انگشتان یك دست خلاف كرده باشم. تا جای ممكن خودم را موظف می كنم كه قوانین را در همه شرایط رعایت كنم.
رانندگی بین خطوط را هم رعایت می كنید؟
بله رعایت می كنم. چون رانندگی با آرامش و رعایت قوانین را از سوی دیگران دوست دارم، خودم هم تلاش می كنم تا این قوانین را زیرپا نگذارم. در كل احترام به قوانین را در همه كارها ضروری می دانم.
چه انتظاری در رانندگی از مردم دارید؟
بیشتر از مردم، از مسئولین و ارگان ها انتظار دارم تا روی مسئله فرهنگ سازی برنامه ریزی كنند، برای كودكان برنامه هایی را اجرایی كنند تا حداقل نسل های بعدی جامعه با مشكلات كم تری مواجه شوند، چون اگر ما به كودكان فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه را یاد بدهیم بطور قطع آنها روی بزرگترها هم تاثیر می گذارند و لااقل سال های بعد شهر بهتری به منظور زندگی خواهیم داشت. اما فقط هم درصدد این نباشیم كه برای یك مبحث خاص فرهنگ سازی نماییم، بلكه این فرهنگ سازی را در همه بخش های زندگی فردی و اجتماعی به كار ببریم.
چه خلاف هایی در رانندگی هستند كه شما را كلافه یا عصبانی می كنند؟
رعایت نكردن حق تقدم، نه تنها در رانندگی بلكه در همه كارها رعایت نكردن حق تقدم از نظر من كلافه كننده ترین كار امكان دارد، به نظرم افرادی كه فرهنگ مثبت داشته باشند و كشوری كه روی مسئله فرهنگ سازی و مقوله اخلاقیات و رفتارهای انسانی و حقوق متقابل افراد كار كند، بطور قطع این مسائل و مشكلات كوچك مانند رعایت نكردن حق تقدم را نخواهد داشت.
به نظرتان بهترین و سریع ترین راه برای حل مشكل ترافیك در كلانشهرهایی مثل تهران چیست و چه راهی برای بهبود فرهنگ رانندگی در كشور پیشنهاد می دهید؟
فرهنگ و اخلاق رانندگی از دیگر فرهنگ ها جدا نیست، یعنی اگر بخواهیم در مورد فرهنگ مثبت در رانندگی صحبت نماییم باید اول درباره اینكه كلا فرهنگ چیست حرف بزنیم و ببینیم كه مسئولان كشور ما، چقدر به این مورد اهمیت می دهند كه كشور، مروج فرهنگ مثبت باشد؟ فرهنگ رانندگی از دیگر فرهنگ ها مثل فرهنگ استفاده از انرژی، طبیعت، شهرنشینی، آپارتمان نشینی و... جدا نیست. در واقع اگر جامعه ای دارای فرهنگ مثبت باشد، در همه موارد این فرهنگ را رعایت می كند. ما نمی توانیم بگوییم اول روی فرهنگ رانندگی كار نماییم بعد برویم سراغ فرهنگ استفاده درست از انرژی! نه اینطور نیست. به نظرمباید بیشتر از تمركز روی جزئیات به صورت كلی روی بحث فرهنگ سازی كار شود و تمام ارگان ها با هم روی این مساله كار كنند تا فرهنگ استفاده از هر چیزی در كشور جا بیفتد. باز هم تاكید دارم به نظرم یكی از مهم ترین و كم هزینه ترین كارهایی كه می توان انجام داد، این است كه با آموزش درست و به موقع بچه ها سبب شكل گیری این فرهنگ از كودكی در شهروندان بشویم و از سویی بچه ها روی رفتارهای غلط والدین شان هم تاحدی تاثیر بگذارند.
در بی نظمی ترافیك به نظرتان فقط مردم مقصر هستند یا مسئولین هم اشتباهاتی دارند؟
به نظر من هر دو مورد مقصرند، ما همیشه مدعی داشتن فرهنگ چندین هزار ساله هستیم ولی نحوه رانندگی مان با تمدن چند هزار ساله مان تناسب ندارد. البته نمی خواهم این را به همه افراد تعمیم بدهم، اما در اغلب موارد ما مردم، حرف هایمان با رفتارهایمان همخوانی ندارند و از آن طرف مسئولین هم یك حركت اجرایی درست و قاطعانه انجام نمی دهند تا مشكلات مهم فرهنگی كه در زندگی همه مان تاثیر دارند، به صورت ریشه ای حل شوند. این مشكلات نه تنها در رانندگی بلكه در فرهنگ استفاده از مترو، انرژی، رعایت صف و... هم زندگی و آرامش مان را مختل می كنند، با این وجود هنوز در هیچ كدام از این موارد، ایده و برنامه و پیشنهاد درستی عملی نشده تا شهروندان به صورت ریشه ای یاد بگیرند كه كدام رفتارشان در تقابل با شهروندان دیگر اشتباه و كدام درست است؟ برای همین به نظر من این ضعف شاید بیشتر از سمت مسئولین باشد تا مردم.

1397/11/14
14:49:13
5.0 / 5
4707
تگهای خبر: آرام , آموزش , اجتماعی , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
خرید زندگی