خرید زندگی

شكار گراز در كشور كنترل شده است

شكار گراز در كشور كنترل شده است

خرید زندگی: ابلاغ دستورالعمل شكار گراز به ادارت كل حفاظت محیط زیست استانها جهت صدور پروانه شكار، مبحث بحث منتقدان شكار قرار گرفته و به مخاطره افتادن جمعیت این گونه به تیتر اخبار كشیده شده است.



به گزارش خرید زندگی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، صدور پروانه شكار همچون مباحث جریان سازی است كه هر از گاهی موجی را در میان دغدغه مندان طبیعت به راه می اندازد. به تازگی هم ابلاغ دستورالعمل شكار گراز به ادارت كل حفاظت محیط زیست استانها جهت صدور پروانه شكار، مبحث بحث منتقدان شكار قرار گرفته و به مخاطره افتادن جمعیت این گونه به تیتر اخبار كشیده شده است.
طرح این نگرانی ها از كاهش جمعیت گونه مذكور در شرایطی است كه گراز به واسطه پر زاد و ولد و همه چیز خوار بودن و هم گستره وسیع پراكندگی آن به علت قدرت تطابق بالا با شرایط زیستی متنوع در خیلی از زیستگاه ها به یك گونه صدمه رسان و زیانكار تبدیل گشته است. البته یكی از نقاط اختلاف موافقان و مخالفان شكار در این حوزه تاثیر گونه گراز بعنوان طعمه در زیستگاه های گوشتخوارانی همچون پلنگ است و بیم آن دارند كه با صدور پروانه شكار و به دنبال آن كاهش شدید جمعیت این گونه در زیستگاه گوشتخواران، این جانوران دچار فقر غذایی شده و تلف كردند.
علی تیموری مدیركل حفاظت و مدیریت شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در این باره اظهار داشت: حفاظت از حیات وحش و در راس آن حفاظت از گونه های در معرض انقراض و حفاظت شده مانند یوز همیشه در تدوین دستورالعمل های شكار مدنظر قرار داده شده و به صراحت شكار در زیستگاه های یوزپلنگ و پلنگ ممنوع اعلام شده است. ازاین رو نگرانی ای از بابت كمبود منابع غذایی جهت گوشتخواران وجود ندارد.
از سویی دیگر تفاوت در شرایط پروانه های صادره جهت اتباع ایرانی، كه در مورد گونه گراز صرفا مختص اقلیت های مذهبی است، و شكارچیان خارجی اعتراض تعدادی از شكارچیان را یه همراه داشته است.
تیموری در این باره اظهار داشت: دستورالعمل های شكار و صید هرساله بعد از دریافت نقطه نظرات فنی ادارت كل حفاظت محیط زیست استان ها كه مبتی بر اطلاعات میدانی از وضعیت جمعیت گونه، شرایط زیستگاهی و خسارات وارده به جوامع محلی است، تنظیم و جهت اجرا به ادارت كل حفاظت محیط زیست استانها ابلاغ می گردد. امسال ۲۷ استان در كشور متقاضی صدور پروانه شكار گراز بوده اند. كه البته با عنایت به محدودیت صدور پروانه صرفا جهت اقلیت های مذهبی، حدود ۵۰ درصد استانها متقاضی ای جهت صدور پروانه شكار گراز ندارند و ازاین رو به منظور تعدیل جمعیت گونه مذكور و جلوگیری از ورود خسارات متوسل به میرشكاران محلی می شوند، یعنی افرادی را به كار میگیرند برای كنترل جمعیت گراز.
تیموری درمورد صدور پروانه شكار گراز جهت شكارچیان خارجی اظهار داشت: برپایه مصوبه شورای اقتصاد هر شكارچی در ازا پرداخت ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار به ازا هر راس گراز بر حسب طول دندان، می تواند مجوز شكار دریافت كند. این مبلغ برای شكارچیان داخلی ۱۰۰ هزار تومان برای هر راس گراز است.

وی با تاكید بر این مساله كه امسال تابحال هیچ پروانه شكار گرازی برای شكارچیان خارجی صادر نشده است افزود: در سال ۹۶ هم پروانه شكار كمتر از ۵۰ راس گراز جهت شكارچیان خارجی در كل كشور صادر نشده است.

1397/06/01
13:33:55
5.0 / 5
4793
تگهای خبر: سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
خرید زندگی