خرید زندگی
در گفتگو با مهر عنوان شد؛

گروگذاشتن سند اردوگاه شهید باهنر اشتباه بود، قدمت ۱۶۰ ساله اردوگاه

گروگذاشتن سند اردوگاه شهید باهنر اشتباه بود، قدمت ۱۶۰ ساله اردوگاه

خرید زندگی: مدیر سابق اردوگاه شهید باهنر اعتقاد دارد حتی گرو گذاشتن سند اردوگاه شهید باهنر كه قدمتی ۱۶۰ ساله دارد، اشتباه است و تبعات اجتماعی و تربیتی دارد.



خبرگزاری مهر-گروه جامعه-آزاده سهرابی: بی پولی دستگاه عریض و طویلی چون آموزش و پرورش و بی توجهی های دولت نسبت به تامین هزینه های آن در این سال ها تنها به معوقات فرهنگیان و یا قطع سرانه مدارس و تخصیص پیدا نكردن اعتبارهایی چون شیر مدرسه و... ختم نشده است. عدم تخصیص اعتبارات كافی و به موقع حالا پای فروش و اجاره به شرط تملیك دارایی های آموزش و پرورش را به میان كشیده است كه این مورد حتی اگر ختم به خیر هم شود، بابی را در این میان باز كرده است كه به سود فضای فرهنگی و تربیتی كشور نیست.
حمیدرضا حاجی بابایی كه خود زمانی سكاندار وزارت آموزش و پرورش بود طی دو هفته گذشته باب موضوعی را باز كرد كه ریشه یابی آن نیازمند بحث های كارشناسی بسیار است. این نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رییس جمهور نگرانی از فروش اردوگاه شهید باهنر كه سال ۹۵ به علت بدهی های آموزش و پرورش و گرفتن وام برای تسویه آنها، در گرو بانك گذاشته شده است را بیان نمود. گفته می گردد آموزش وپرورش در آن سال به فروش اردوگاه شهید باهنر به یك سوم قیمت در قالب اجاره به شرط تملیك اقدام نموده است تا برای پرداخت پاداش آخر خدمت فرهنگیان بازنشسته، ۴ هزار میلیارد تومان وام دریافت كند.
هر چند منصور مجاوری مشاور وزیر آموزش وپرورش توضیح داده است اردوگاه شهید باهنر با مصوبه نمایندگان مجلس در ضمانت است و قسط های آن تابحال سر وقت پرداخت شده است اما به نظر می آید حالا آموزش و پرورش علاوه بر ۴ هزار میلیارد باید سود آن را هم پرداخت كند و در غیر این صورت این پرونده حقوقی خواهد شد. در شرایطی كه امسال هم آموزش و پرورش در پرداخت پاداش آخر خدمت فرهنگیان دچار چالش های جدی است، اینكه آیا قسط های این وام تا كنون به همراه سود به بانك مورد نظر پرداخته شده یا نه سئوال خیلی از كارشناسان و خبرنگاران است.
علی فرهادی كه این روزها بعنوان هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی و استاد دانشگاه تهران مشغول به تدریس است، روزگاری نه چندان دور ریاست اردوگاه شهید باهنر را به عهده داشت. با او پای گفتگو نشستیم تا كمی از اردوگاه، اهمیت آن و شرایط این روزهایش بپرسیم. *حتما در جریان مبحث مربوط به اردوگاه شهید باهنر و اینكه آموزش و پرورش برای دریافت وام آن سند را گرو گذاشته و یكی از نمایندگان مجلس مدعی شده اند كه این اردوگاه مقرر است واگذار شود، هستید. شما چند سال مدیر این اردوگاه بوده اید و از كم و كیف سند این اردوگاه آگاه هستید. كمی در این باره توضیح می دهید.
- واقعیت این است كه من در جریان كم و كیف اینكه سند را آموزش و پرورش به چه صورت گرو گذاشته، نیستم ولی چند چیز برایم مشخص است. اول اینكه اردوگاه شهید باهنر یك اردوگاه كشوری و بین المللی است. سابقه این اردوگاه به سال ۱۲۴۰ باز می گردد كه یك جنگل و جزء املاك قاجاری بود. منظریه در واقع خواهر مظفرالدین شاه بود و این باغ و آسیاب آبی كه در آن بود مهریه وی بوده است. به هر حال سال ۱۲۶۰ در آنجا بنا می گردد كه هنوز هم هست و ما به آن عمارت می گفتیم. زمانی كه مدیر اردوگاه بودم این عمارت بازسازی شده بود و از آن استفاده می شد.
*آیا این عمارت و یا باغ ثبت میراث فرهنگی است؟
- خیر ثبت میراث فرهنگی نیست. اما این توضیحات بنده مشخص می كند كه از سال ۱۲۶۰ رفت و آمد و اسكان در این بنا صورت می گرفته است بعدها كامران میرزا این ملك را با ۲۵ هزار تومان می خرد. از سال ۱۳۱۴ هم آن را به وزارت فرهنگ می دهند. در زمان پهلوی اول، شاه سفری به تركیه می كند و با تشكیلات پیشاهنگی آشنا می گردد كه از آن خوشش می آید و زمانی كه باز می گردد سازمان پیشاهنگی ایران را تاسیس می كند. از سال ۱۳۳۲ این مكان تحویل پیشاهنگی كه فعالیت های اردویی داشته می گردد. از سال ۱۳۳۲ تا سال ۵۷ مدیران وقت پیشاهنگی آنجا زحمات زیادی برایش می كشند و تبدیل به اردوگاه كامل دانش آموزی می گردد و اردوی بین المللی هم در آنجا برپا می گردد. این تاریخ را از این جهت گفتم كه بدانیم آنجا پیشینه دارد.پس از انقلاب اسلامی تمام امكانات پیشاهنگی به معاونت پرورشی منتقل شد كه آن زمان معاونت امور تربیتی بود و شهید رجایی و شهید باهنر آن را بنا نهادند.
من از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا مهرماه ۱۳۸۸ مدیر این اردوگاه بودم و و سند آنجا را به نام دولت جمهوری اسلامی گرفتیم و تحویل وزارت آموزش و پرورش شده است. در آن زمان ظرفیت خوابگاهی و اسكان آنجا را افزایش دادیم و این مكان قریب به یك هزار ظرفیت و خوابگاه دانش آموزی دارد.
*ظرفیت دقیق اسكان در این اردوگاه چه میزان است؟ و اینكه گویا اردوگاه چند بخش است.
این مجموعه در كشور بی نظیر است. بعید می دانم بشود آنجا را فروخت و حتی اگر چنین ملكی شخصی باشد دو سال فقط زمان می برد كه یك تیم خبره بتوانند قیمت گذاری رسمی روی آن انجام دهند
- اردوگاه شهید باهنر بیشتر فضای سبز است و كمترین بخش آن بناست با این وجود حدود هزار تخت برای اسكان دانش آموزان در فصلی كه امكان بیرون چادر زدن نیست، دارد. ظرفیت اردویی چادر زدن هم برای ۵ تا ۱۰ هزار دانش آموز وجود دارد. بنابراین این مكان در تهران بی نظیر است و تنها جایی است كه قریب به یك میلیون دانش آموز تهرانی می توانند اردوهای یك روزه در آن داشته باشند. مجموع عرایض بنده این است كه این مجموعه در كشور بی نظیر است. بعید می دانم بشود آنجا را فروخت و حتی اگر چنین ملكی شخصی باشد دو سال فقط زمان می برد كه یك تیم خبره بتوانند قیمت گذاری رسمی روی آن انجام دهند. چون بسیار وسیع و بزرگ است. یك بخش اصلی اردوگاه در خیابان منظریه است كه حدود ۱۸۰ هكتار است.
یك بخش در قسمت شمالی جداسازی شده است كه به اسم دختران است و محرم سازی شده و دختران با مربیان خود می توانند از آن فضا استفاده كنند. شمال اردوگاه كوه است و تا قله كوه و حتی اراضی بخش منابع طبیعی هم در سند اردوگاه است. یكی از بخش ها هم اردوگاه كلكچال است كه در شمال پارك جمشیدیه به سمت كوه است و هنوز هم فقط امكان تردد پیاده به آن وجود دارد و وسایل را با اسب و قاطر آنجا می برند و نزدیك به ۵۰۰ نفر امكان اسكان دارد و حتی یك سالن تیراندازی هم آنجا داریم.
یك باغ گیلاس هم هست كه به اسم «تك باغ» می شناسند و سندش متعلق به همین اردوگاه است كه محصولش روی درخت فروخته می گردد.
*پس هزینه نگهداری این اردوگاه باید زیاد باشد؟
- بله هزینه دارد اما زمانی كه بنده آنجا بودم از بودجه دولتی برای چرخاندن آن استفاده نمی كردیم. به جز حقوق پرسنل رسمی كه توسط دولت پرداخته می گردد اردوگاه هزینه هایش را خودگردان می پردازد. تالار و رستوران و... دارد كه به بخش خصوصی اجاره می دادیم. در واقع هیچ هزینه و باری روی دوش دولت ندارد و حتی هزینه كارگران را هم از درآمد آنجا پرداخت می كردیم. حتی با مدیریت بهتر می گردد درآمدهایی اضافه هم داشته باشد.
*با توجه به صحبت های شما اینكه سند چنین ملكی در رهن بانك قرار بگیرد به نظرتان معقول است؟
- من اقتصاددان نیستم. باید دید اقتصاد دان ها در این باره چه می گویند اما من از جنس نگاه معلمی و تربیتی اگر بخواهم به مبحث نگاه كنم، می توانم بگویم اگر قرار باشد چیزی فروخته شود كارخانه های فولاد و خودرو سازی در اولویت است كه به بخش خصوصی واگذار شود نه یك نهاد تربیتی. به نظرم منطقی این است كه اگر دولت مجبور به فروش املاكش باشد چیزهای دیگری در اولویت است و حتی برای رهن بانك گذاشتن هم نباید یك ملك كه مربوط به امور تربیتی است را در گرو بگذارد. یعنی جایی را در رهن بانك نگذاریم كه اینهمه حاشیه درست كند.
اگر دولت مجبور به فروش املاكش باشد چیزهای دیگری در اولویت است و حتی برای رهن بانك گذاشتن هم نباید یك ملك كه مربوط به امور تربیتی است را در گرو بگذارد. یعنی جایی را در رهن بانك نگذاریم كه اینهمه حاشیه درست كند
* شاید استدلال دوستان همین باشد كه برای پرداخت معوقه های فرهنگیان مجبور به این كار بودیم.
- آموزش و پرورش نهاد حاكمیتی است و دولت باید هزینه هایش را بدهد. متولی تامین حقوق معلم ها دولت و وزارت دارایی و بخش های اقتصادی دولت می باشد. اگر قرار باشد وزیر آموزش و پرورش هم پول در بیاورد و هم معلم و دانش آموز تربیت كند، چالش جدی درست می گردد. باید دولت این دفعه را از روی آموزش و پرورش بردارد و هزینه های آموزش و پرورش را تامین كند و در این راه وزارتخانه را یاری كند. مثلا اگر به آموزش و پرورش از نظر مالی فشار آمد باید بگوید مدرسه می فروشم؟ یا مدرسه را رهن بانك می گذارم؟ اگر هدف تامین وام بوده خب می شد توسط دولت فكر بهتری كرد.
*آیا اردوگاه را نمی توان فروخت یا بخش هایی از آن را واگذار كرد؟
- بعید می دانم نظر مدیران فعلی آموزش و پرورش فروش اردوگاه شهید باهنر باشد اما مبحث نتوانستن و توانستن نیست مبحث اشتباه بودن یك حركت است حالا چه جزئی و چه كلی. امكان دارد حس گردد این همه هكتار زمین در بهترین جا و گران ترین جای تهران قرار دارد و آموزش و پرورش هم كلی مشكلات مالی دارد. من منكر این نیستم كه حقوق فرهنگیان باید پرداخت گردد اما باید از راهش پرداخت گردد. معلم در طول ۳۰ سال خدمتش حق بازنشستگی و بیمه عمر و... می پردازد كه در فیش حقوقی فرهنگیان مشخص است. همه اینها به حساب نهادهای تامین اجتماعی می رود كه با این پول ها كاری بشود و بعد سودآوری داشته باشد و حق معلم در بازنشستگی داده شود. اگر این پرداخت ها صورت نمی گیرد باید روند را اصلاح كرد.
اردوگاه شهید باهنر ۱۶۰ سال قدمت دارد. مثلا اگر دولت تحت فشار مالی باشد ساختمان انرژی اتمی اش را كه حیثیت سیاسی و ملی كشور است، می فروشد؟ یا گرو بانك می گذارد؟ آموزش و پرورش كه جدا از دولت نیست. به اعتقاد بنده آموزش و پرورش از همه چیز مهم تر است و اگر آموزش و پرورش مقتدر نداشته باشیم نه تنها انرژی هسته ای نداریم بلكه خیلی چیزهای دیگر هم نخواهیم داشت. نباید جبران كسری در آموزش و پرورش را در آموزش و پرورش دنبال نماییم وظیفه تامین مالی آموزش و پرورش بر عهده دولت و مجلس است.
فرض نماییم یك مدرسه در قلب بازار داریم. می گردد فكر كرد آن را بفروشیم و ۲۰ مدرسه بسازیم. این توجیه فنی دارد اما دارالفنون هم در قلب منطقه بازار است. مگر می گردد آن را فروخت؟ نگاه به برخی املاك باید با ارزش گذاری معنوی همراه باشد و از منظر اثرات اجتماعی و كاركردی كه دارد و سنت شكنی كه در بعضی حركت ها وجود دارد باید به آن نگریست. الان وقتی ملكی را به شرط تملیك در گرو بانك می گذارند خب یعنی بالاخره می گردد تملیكش كرد دیگر. این یك سنت شكنی است. البته امیدوارم كار به جاهای باریك نكشد و با تدبیر مدیران محترم وزارتخانه مسئله حل شود. اردوگاه شهید باهنر شناسنامه معاونت پرورشی است.

1397/05/05
13:53:57
5.0 / 5
4215
تگهای خبر: اجتماعی , خدمت , دولت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
خرید زندگی