خرید زندگی
نوذرپور:

تاثیر خواسته های مردمی بر برنامه های شهری

تاثیر خواسته های مردمی بر برنامه های شهری

به گزارش خرید زندگی شهردار منطقه ۲۲ اظهار داشت: خوشبختانه سطحی از مشاركت مردم در جامعه تا حدودی انجام شده، اما زمانی می توان از حضور مردم در اداره شهر به مشاركت موثر یاد كرد كه آن چیزی كه بعنوان برنامه برای شهر نوشته و اجرا می شود، متاثر از خواسته ها و نقطه نظرات مردم باشد.


به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، علی نوذرپور در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه آیا مدیریت شهری به مشاركت شهروندان در پیشبرد امور شهر نیازمند است، با مروز سطوح مختلف مشاركت در نظام سیاسی ایران، اظهار داشت: نظام سیاسی و اداری كشور اساسا بر اصول مشاركت فعال و موثر مردم در تمامی عرصه ها توجه كرده است. حضور مردم در اداره امور ملی جامعه در حوزه قانونگذاری، نظارت بر حسن قوانین و همینطور نظارت بر انتخاب رهبری، در بحث انتخاب نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری تعریف می گردد.
علی نوذرپور در همین زمینه ادامه داد: در بخش محلی هم مشاركت مردم از سطح شهر و روستا برای انتخابات شورای محلی و شورای شهر بیان می گردد. انتخاب مدیران شهری كه هم اكنون در كشور ما با واسطه شورای اسلامی شهر انجام می گردد و اعضای شورا بعنوان منتخبین مردم وظیفه دارند با استفاده از ابزارهای نظارتی خود بر تمامی وجوه اداره امور شهر نظارت داشته باشند.
وی كه در یك برنامه تلویزیونی سخن می گفت، از مردم بعنوان بازوی مدیریت شهری یاد كرد و اظهار داشت: پس از انتخاب اعضای شورا توسط مردم، شكل گیری انجمن های اجتماعی، امدادی و ارشادی در شهر یكی دیگر از وجوه مشاركت در اداره شهر عنوان می گردد. این انجمن ها در شهر تهران در شكل و شمایل شورایاری محلات شكل می گیرند و احصا مسائل و مشكلات را به نمایندگی مردم بر عهده دارند، اما متاسفانه به علت تفاوت های كه در قانون شوراها و قانون اساسی كشور وجود دارد، تا به امروز اختیارات و وظایف قانونی برای آنها تعریف نشده است.
به قول نوذرپور، در تدوین نظام برنامه ریزی، برنامه پنج ساله سوم بر خلاف دوره گذشته كه از مركز برای اداره شهر تصمیم گیری می شد، از سطح محلات شهری آغاز شود و شورایاری ها بعنوان نخستین ظرف مشاركتی مردم، برنامه محله خویش را تدوین كنند و سرای محلات را می توان بعنوان مكانی موثر برای گفتگو و تعامل بیشتر مردم با یكدیگر برشمرد.
وی در پاسخ به این سوال كه نقش مردم در اداره امور شهر تا به امروز تا چه اندازه محقق شده است؟ تصریح كرد: خوشبختانه سطحی از این مشاركت تا حدودی در جامعه انجام شده است، اما زمانی می توان به حضور مردم در اداره شهر به مشاركت موثر اشاره نمود كه آن چیزی كه بعنوان برنامه برای شهر نوشته و اجرا می گردد متاثر از خواسته ها و نقطه نظرات مردم باشد.
شهردار منطقه ۲۲ مشاركت و حضور آگاهانه، ارادی، سازمان یافته و موثر مردم در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زندگی شهری برای نیل به اهداف جامعه شهری را خواهان شد و در ادامه اظهار نمود: با عنایت به گستردگی وظایف محوله به مدیریت شهری، بحث خدمات رسانی به مردم نیازمند همكاری سایر دستگاههای دولتی است كه در حوزه خدمات شهری وظیفه مند هستند. هم اكنون شهرداری های كشور فعالیت هایی را انجام می دهند كه هیچگونه اجبار قانونی برای آنها تعریف نشده است.
بر مبنای گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲، وی با تاكید بر لزوم هر چه بیشتر مشاركت شهروندان و همكاری با مدیریت شهری در به سرانجام رسیدن اهداف در سطوح مختلف تصریح كرد: آگاهی مردم از مهارت ها و توانایی های خود، تقویت حس اعتماد و اطمینان نسبت به مدیریت شهری، تقویت حس همكاری میان شهروندان و مدیریت شهری، بروز خلاقیت های شهروندان و عرضه طرح ها و مناسبات، حل مشكلات شهری با استفاده از شهروندان و احساس تعلق بیشتر به جامعه شهری را می توان همچون مهمترین و عمده ترین نتایج مشاركت در امور شهر عنوان نمود.


 

1396/11/28
13:47:12
5.0 / 5
5495
تگهای خبر: اجتماعی , خدمات , شهرداری , مدیریت شهری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
خرید زندگی