خرید زندگی
در گفت وگو با خرید زندگی عنوان شد؛

اعلام اولویت های پلیس پیشگیری

اعلام اولویت های پلیس پیشگیری

خرید زندگی: رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ اولویت های کاری این پلیس را تشریح نمود و ضمن رد استفاده سارقان از طلایاب در سرقت منازل، چگونگی دست یافتن سارقان به طلای نگهداشته شده در منازل را گفت.


به گزارش خرید زندگی به نقل از مهر، پلیس پیشگیری بزرگ ترین فرماندهی در فرماندهی انتظامی کل کشور است که مستقیماً فرماندهی تمامی کلانتری ها و پاسگاه های انتظامی سراسر کشور، پلیس فرودگاه های کشور، پلیس راه آهن، پلیس خدمات قضائی مستقر در سازمان ها و وزارتخانه ها، یگان های امداد شهرستان ها، یگان های حفاظت سازمان های صداوسیما، تعزیرات حکومتی، میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان انرژی اتمی، حفاظت محیط زیست، شیلات و منابع طبیعی را بر عهده دارد. پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بواسطه مدیریت نظم و امنیت پایتخت جایگاه ویژه ای نسبت به سایر فرماندهی ها دارد؛ به همین دلیل به سراغ سرهنگ جلیل موقوفه ای رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ رفتیم تا از آخرین اقدامات این پلیس تخصصی با خبر شویم. در ادامه می توانید این گفت و گو را بخوانید:
در ابتدا یک معرفی از پلیس پیشگیری بفرمائید. پلیس پیشگیری پایتخت یکی از پلیس های تخصصی بزرگ و ساعی در مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ است؛ در مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ۱۰ سرکلانتر و یک فرمانده انتظامی شهر ری داریم که در مجموع می شوند ۱۱ سرکلانتری در مجموعه انتظامی فرماندهی تهران بزرگ. همین طور ۸۶ کلانتری در تهران برای برقراری نظم و امنیت درحال تلاش هستند. پلیس مترو، فرماندهی یگان های حفاظتی و مراقبتی که در وزارت خانه ها و بیمارستان ها فعال می باشند و پلیس کوهستان نیز زیر مجموعه پلیس پیشگیری هستند.
روزانه ۹ هزار نفر به کلانتری ها مراجعه نموده و ۸ هزار تماس از تعداد تماسهای روزانه با ۱۱۰ عملیاتی می شود روزانه چه تعداد تماس با ۱۱۰ عملیاتی می شود؟ روزانه ۹ هزار نفر به کلانتری ها مراجعه می کنند، همین طور می توان گفت روزانه ۸ هزار تماس از تعداد تماس هایی که با ۱۱۰ گرفته می شود توسط مأموران پلیس پیشگیری عملیاتی می شود. اولویت بندی های پلیس پیشگیری در مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ را بیان کنید. ما در پلیس پیشگیری تهران بزرگ سه اولویت اصلی داریم؛ اولین راهبرد یا اولویت پلیس پیشگیری در بحث ارتقا امنیت اجتماعی بحث پیش گیری از جرم، سرقت، مبارزه و دستگیری سارقان است. دومین راهبرد برخورد با اراذل و اوباش است؛ افرادی که در دل محلات می خواهند ایجاد مزاحمت کنند و یک پارک یا یک محله را ناامن کنند در تیر رس مأموران پلیس پیشگیری هستند و به هیچ عنوان اجازه عرض اندام به این افراد داده نمی گردد. مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر سومین راهبرد پلیس پیشگیری است که دستگیری این افراد بصورت مداوم به انجام می رسد، البته در این عرصه اگر فضا در اختیار پلیس گذاشته شود می شود معتادان متجاهر را هم جمع آوری و ساماندهی کرد. از طرح های ویژه پلیس پیشگیری برای مبارزه با سارقان بگویید. طرح های رعد و یا طرح های ویژه برخورد با سارقان قاپ زن و برخورد با سارقان لوازم خودرو ها بصورت مستمر درحال اجرا است؛ جدا از طرح های سراسری که در مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اجرا می شود کلانتری ها و سرکلانتری ها هم طرح های مختلفی را برای حفظ نظم و امنیت محدوده استحفاظی خود برگزار می کنند. چند سرقت ها به عدم رعایت موارد ایمنی از طرف خود مردم برمی گردد؟ جدا از این که پلیس وظیفه دارد نظم و امنیت را در شهر برقرار کند و با سارقان برخورد کند؛ هرکسی باید خودش پلیس خودش باشد، بسیاری از جرایم و بسیاری از سرقت ها برای این است که مردم مراقبت کافی ندارند و حتی تعدادی از آنها برمبنای بی اطلاعی از شیوه سرقت به دام سارقان می افتند. مثالی برای این مساله دارید؟ بیشتر سرقت های منزل به شیوه پنجره روی و بالکن روی است، اگر حفاظ های مناسب برای واحدهای طبقه اول و دوم در نظر گرفته شود و یا برای انباری ها قفل مناسب تهیه شود این نوع سرقت کاسته می شود. آیا سارقان در سرقت های منزل از طلایاب استفاده می کنند؟ خیر؛ به هیچ عنوان در کشف سرقت ها و صحبت با سارقان این مساله تأیید نشده است؛ هیچکدام از سارقانی که در حین سرقت دستگیر شده اند با خود طلایاب نداشتند. حتی سارقانی که پس از سرقت دستگیر می شوند هم بیان نمودند طلاهایی که از منازل به سرقت برده ایم را در جست و جوی وسایل خانه پیدا کردیم و از طلایاب استفاده نکرده ایم. اما مالباختگان می گویند در منزل ما هیچ وسیله ای جز طلا به سرقت نرفته و سارقان دقیقاً به سراغ محل نگهداری طلاها رفته اند. درصد بالایی از مردم طلا را در اتاق خواب می گذارند و سارقان این را می دانند برای همین در وهله اول به سراغ این محل می روند؛ البته باید این را هم در نظر داشت که سارقان در پوشش کارهای خدماتی و نظافتچی وارد منزل ها می شوند و از قبل محل اجناس و لوازمات گرانقیمت را پیدا می کنند. از مراکز مشاوره در کلانتری ها بگویید، حضور این مراکز چه تأثیری در صلح بین طرفین داشته است؟
در ۷۴ کلانتری دایره مشاوره و مددکاری فعال بوده و ۹۰ درصد از پرونده های ورودی کلانتری به این دوایر ارجاع می شود که ۸۰ درصد پرونده ها منجر به مصالحه می شود در تمامی کلانتری ها مرکز مشاوره داریم و راهبرد ما این است پرونده هایی که مربوط به سرقت نباش ابتدا به مراکز مشاوره منتقل شوند؛ در ۷۴ کلانتری دایره مشاوره و مددکاری فعال است و ۹۰ درصد از پرونده های ورودی کلانتری به این دوایر ارجاع می شود که بعد از دریافت مشاوره ۸۰ درصد پرونده ها منجر به مصالحه می شود. علاوه بر مشاوره مشاوران در کلانتری ها آموزش همگانی درباب پیش گیری از لطمه های اجتماعی و جرایم در مدارس، مساجد، سرای محلات وادارت دولتی و غیردولتی انجام می دهند. که در ۸ ماهه ۱۴۰۱ تعداد ۸۶۵ جلسه آموزش همگانی صورت گرفته است. یکی دیگر از فعالیت مراکز مشاوره کلانتری ها، «مشارکت» است، کمی در این زمینه بگویید. از دیگر کارهای دوایر مشاوره و مددکاری در کلانتری ها ست. که برای بالا بردن امنیت مردم، از همکاری و امکانات دیگر ارگان های دولتی و مردم نهاد نیز بهره می گیرند. جلسات مرتب ماهانه با معتمدین محلی و بررسی معضلات بصورت محله محور، همچون این اقدامات است.
کمبود کلانتری در شهر را به چه صورت جبران کرده اید؟ ما کمبود در تعداد کلانتری ها داریم اما با اقدامات جایگزین مثل گشت و ایجاد کانکس کوشیدیم تا این مساله را جبران کنیم؛ مصوبه سال ۸۸ شورای عالی امنیت کشور گفته بود که باید در تهران ۴۰ کلانتری ساخته شود اما از آن سال تا کنون این کار انجام نشده است! مأموران ۱۱۰ در تهران چند دقیقه ای به محل جرم می رسند؟
مأموران ۱۱۰ در تهران میانگین ۱۲ تا ۱۳ دقیقه ای به محل جرم می رسند البته متناسب با تعداد تماس ها و ترافیک این زمان قابل تغییر است برابر استانداری که داریم مأموران ۱۱۰ در تهران باید ۱۵ دقیقه ای به محل جرم برسند، حالا برمبنای میانگین عملکرد مأموران ۱۱۰ در تهران آنها ۱۲ تا ۱۳ دقیقه ای به محل می رسند. با توجه به این که پلیس پیشگیری یک واحد عملیاتی است و دائماً از تجهیزاتش استفاده می کند؛ آیا تجهیزات این پلیس فرسوده نشده است؟ برمبنای نوع ماموریت به اندازه کافی تجهیزات و نیرو داریم. خودرو و موتورسیکلت هایی که در اختیار پلیس پیشگیری است فرسوده نیستند اما ممکنست در ماموریت ها لطمه ببینند و مدتی برای تعمیر از رده بیرون بروند. مأموران پلیس پیشگیری می گویند جلیقه های ضدگلوله ای که در اختیار دارند سنگین هستند و نمی شود از آن بهره برد. جنس خوب و سبک تر این جلیقه ها بتازگی تولید شده است که نسبت به نوع قبلی هزینه بیشتری دارند؛ فراجا درحال تهیه این جلیقه ها و تعویض آنها با مدلهای قدیمی است که امیدواریم به زودی تمام جلیقه های قدیمی عوض شوند.
در حال حاضر تمام مأموران عملیاتی پلیس پیشگیری جلیقه ضد گلوله دارند؟ بله؛ اما نوع ماموریت پلیس فرق می کند و تنها واحدهای عملیاتی و انتظامی جلیقه ضدگلوله دارند و در ماموریت ها می پوشند اما دشوار است که یک مأمور ۲۴ ساعته بخواهد این جلیقه را به تن کند. پس تنها در ماموریت های خاص از این جلیقه ها استفاده می شود. طرح الکترونیکی شدن کلانتری ها به کجا رسید؟ در امتداد طرح تحول کلانتری و پاسگاه ها پلیس پیشگیری فراجا، طرح خدمات قضائی هوشمند بوسیله بستر شبکه های فراجا، عدالت، دولت و اینترنت را پیگیری کرد و ضروریاتی نظیر سرعت بخشیدن به درخواست مراجعان، صیانت از کارکنان به علت تماسهای مکرر با مراجعان، تسریع، تسهیل و بهبود کیفیت ارائه خدمات، جلب رضایت مردم و همین طور اجرای آئین دادرسی الکترونیکی و … از موجبات اجرای طرح هوشمندسازی در کلانتری و پاسگاه ها بود. ارتباط الکترونیکی کلانتری و پاسگاه ها با دادسراها، دادرسی الکترونیکی یا همان تحقیق تصویری، گشت هوشمند، کلانتری مجازی یا دیجیتال و نظارت و پایش هوشمند از مصادیق بارز هوشمندسازی در پلیس است. یک سال و نیم است که ارتباط کلانتری های پایتخت با دادسراها برقرار شده است. مرحله اول تشکیل پرونده عملی و ارسال پرونده از دادسرا به کلانتری و از کلانتری به دادسرا است و در قدمهای بعدی بازجویی الکترونیک و موارد دیگر هم اضافه می شود.


منبع:

1401/08/28
10:09:31
5.0 / 5
422
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , امنیت , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
خرید زندگی