خرید زندگی

جرائم قطع و خشکاندن درختان بازدارنده است؟

جرائم قطع و خشکاندن درختان بازدارنده است؟

به گزارش خرید زندگی به گزارش خرید زندگی، یکی از بزرگ ترین گلایه های پایتخت نشینان آلودگی هواست و وجود درختان بعنوان ریه های پایتخت در این شرایط روزنه امیدی است تا بتوان نفس کشید؛ اما باغ های سرسبز سال های دور تهران و درختان سطح شهر مدت زمان زیادی است که هدف دست اندازی شهروندان برای ساخت و ساز قرار گرفته و تنها لکه های کوچکی از آنها باقی مانده که آن هم هر روز با خطر قطع و خشکاندن درختان و تبدیل به برج و بنا روبروست. خبرهای تلخ خشکاندن درختان توسط برخی شهروندان و در نظر گرفتن جریمه برای پیشگیری از این تخلفات از بحث های داغی است که این روزها مطرح و این سوال مطرح می شود که آیا این جریمه ها بازدارنده هستند یا خیر؟


به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، این روزها خبر تلخ خشکانده شدن درختان در سطح شهر را می خوانیم که فقط برای دیده شدن نمای ساختمانی از بین رفته اند. خشکاندن درختان خیابان ولیعصر بعنوان ریه های شهر که بخشی از هویت تهران هم قلمداد می شوند، نمونه ای از این اقدامات بود که با جریمه و برخورد قضایی مالک ساختمان روبه رو شد. همینطور در فاصله اندکی بعد از این خبر شاهد انتشار فیلمهای دیگری در فضای مجازی از قطع و خشکاندن درختان درخیابان کاج و... بودیم که درختان دیگری خشک شده و از بین رفته اند. ولی شاید این صدمه با هر جریمه ای جبران نشود و این سوالی مطرح شود که آیا این جریمه ها بازدارنده هستند یا خیر؟ که مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران به این سؤال پاسخ داده و عنوان می کند که در صورت اجرای قانون، این گونه جریمه ها بازدارنده هستند.
علی محمد مختاری در گفتگو با ایسنا، در تشریح روند رسیدگی به تخلفات قطع و خشکاندن درختان در تهران به خشکاندن درختان خیابان ولیعصر(ع) اشاره نمود و اضافه کرد: بعد از اعلام تخلف، پرونده در کمیسیون ماده ۷ مطرح و اتخاذ تصمیم شد و در نهایت ۱۱۷ میلیارد تومان جریمه برای خشکاندن این درختان پرارزش تعیین شد.
وی ادامه داد: شهرداری منطقه نمی توانسته هیچ مجوزی در این خصوص به مالک ارائه نماید. ازاین رو این جریمه باید توسط مالک پرداخت گردد. بدون شک پرونده هایی که تخلف در آنها انجام شده از راه قانون برخورد با آنها صورت می گیرد و جریمه های تعیین شده دریافت می شود.
مختاری افزود: جریمه های این حوزه در حساب مخصوصی واریز می شود که برای توسعه فضای سبز و تملک باغات مورد استفاده قرار می گیرد. در یک سال گذشته تعداد این پرونده ها زیاد بوده که در مورد قطع درخت برخورد قانونی صورت می گیرد ولی اگر درختی در زیربنا قرار گرفته باشد کمیسیون ماده ۷ مجوز قطع درخت را نمی دهد؛ بلکه مجوز جابجایی یک یا دو اصله که در زیربنا قرار دارد را می دهد.
وی تصریح کرد: در جابجایی ها هم بعد از دریافت مجوز این کار باید در فصل مناسب و زیرنظر کارشناس فضای سبز صورت گیرد. بطور قطع جریمه های این حوزه اعلام وصول می شود و اگر فردی جریمه را پرداخت نکند از راه مراجع قضایی با وی برخورد خواهد شد. هم اکنون هم پرونده های مفتوح داریم که از راه مراجع قضایی دنبال می شود. علاوه بر این دو برابر محیط بُن درخت قطع یا خشکانده شده باید در همان محل یا محیط اطراف غرس درخت صورت گیرد که سرانه فضای سبز تامین گردد.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در رابطه با میزان بازدارندگی جرائم قطع و خشکاندن درختان سطح شهر تهران برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی اظهار داشت: این جرائم بازدارنده است. در واقع اگر قانون به درستی رعایت شود این گونه تخلفات هم انجام نخواهد شد. قوه قضاییه به جد مبحث را دنبال می کند؛ بازرسی کل کشور هم درخواست اشد مجازات برای این متخلفین را دارد و برخورد با متخلفین صورت می گیرد. وقتی مالکی دست به چنین کاری می زند باید عواقب آنرا هم بپذیرد.




منبع:

1401/05/21
14:58:08
5.0 / 5
212
تگهای خبر: ساخت , سازمان , شهرداری , شهروند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
خرید زندگی